טרנקווילה | מסעדה איטלקית כשרה

עד אמש (מאוהבת במילה הזו), כשחשבתי על מסעדה כשרה, דמיינתי לעצמי אוכל תפל, פשוט וזול, שמוגש במקום לא מעוצב ושומם.
אתמול הוזמנתי עם בעלי למסעדת טרנקווילה בתל אביב. מסעדה איטלקית, כשרה (בהשגחת הרבנות) ממוקמת לא רחוק מגן החשמל ומתחנת המשטרה המפורסמת ברחוב הרכבת.
למי שמכיר את האיזור, זה כבר מזמן לא מה שהיה פעם…האיזור שוקק חיים ויש בו לא מעט בתי קפה ומסעדות ולמרות זאת, אפשר למצוא בו בקלות מקום חניה בחינם/בתשלום, ברחוב או בחניון מסודר.

כבר בכניסה למסעדה חשים באוירה מיוחדת. יש אפשרות לשבת ממש על המדרכה, בתוך המסעדהשסגורה בסגירת חורף, או ממש בחלק הפנימי קרוב לבר ולמטבח הפתוח.

20131120_221503
מבט מרחבת הכניסה למטבח
20131120_205935
מקומות הישיבה בתוך סגירת החורף

אנחנו בחרנו לשבת בחלק הפנימי שסגור בסגירת חורף, שנוכל להתבונן באורחי המסעדה – חובשי כיפות סרוגות, חלקם זוגות שהגיעו לדייט רומנטי וחלקם האחר משפחות שבאו לחגוג עם יקיריהם אירוע משפחתי לצד אורחים מקועקעים. במקום שישבנו, היתה לנו הזדמנות להנות גם מהרחוב התל אביבי.
בעלי הרגיש שאנחנו ב'Off Brodway' וזו אכן התחושה שיש בטרנקווילה, כשמצד אחד הרחוב הסואן (לא חשנו ברעש) ומצד שני המטבח הפתוח ועיצוב המסעדה שמאוד מזכיר מסעדות אורבניות בניו יורק.

מיד כשהתיישבנו ניגשה אלינו המלצרית החביבה והמוקפדת ופירטה לפנינו את כל מנות הספיישל שהיו נשמעות טעימות ומפתות. שלומי, המנהל שראה שאנחנו מתקשים להחליט, ניגש גם הוא אלינו והציע לסייע לנו ולפתוח את הערב עם כוס יין.

20131120_211047[1]

אני בחרתי ביין לבן ויריב ביין אדום. היינות שקיבלנו היו מיקב ברנע, יינות עדינים ומצויינים. כל היינות במסעדה מתוצרת ישראלית על מנת לשמור על הכשרות.

למנה ראשונה הוגשו אספרגוס בחמאה ויין לבן שמעליהם גבינת פרמזן ומלנזנה

20131120_211927
ה/מלנזנה
20131120_211948
אספרגוס בחמאה ויין לבן

המלנזנה זוהי יצירת מופת….חציל שעוטף גבינת פרמזן ברוטב יוגורט, עגבניות שרי וקונפי שום.
אני רק אומר, שלו הייתי בבית, הייתי מנקה לחלוטין את הצלחת…
בעלי ואני הסכמנו, שלמנת פתיחה, כדאי לקחת מנה אישית לכל אחד ולא לחלוק!!

למנה עיקרית הוגשו פאפארדלה אספרגוס ודג מוסר צרוב בתוספת ריזוטו סלק

20131120_214301
פאפארדלה אספרגוס

 

20131120_214252
דג מוסר וריזוטו סלק

הפאפרדלה, זוהי פסטה רחבה, הוגשה עם חתיכות אספרגוס, קוביות זוקיני ותרד. בביס הראשון הרגשתי טעם לימוני עדין שהפתיע והגיע מגרידת לימון.

הדג היה עשוי בצורה מושלמת! מצד אחד, העור היה צרוב וקריספי ומצד שני, ה'בשר' היה עסיסי ונימוח. הריזוטו היה מפתיע. ריזוטו סגלגל בזכות קוביות הסלק, עשוי בצורה מדוייקת, טעם הסלק לא משתלט על המנה, צובע אותה והופך אותה למנה מיוחדת וטעימה.

המנות היו כל כך טעימות והוגשו בצורה יפה ןהכמות בהחלט מספיקה. בשעת כתיבת שורות אלה, אני כבר כולי מריירת ומצטערת שאין לי אפשרות לעשות TA מתל אביב…..

לקינוח הוגשו קרם ברולה וטירמיסו, אמרנו מסעדה איטלקית, נכון?!

20131120_220253_LLS
קרם ברולה
20131120_220331_LLS
טירמיסו

שתי המנות היו מצויינות! הקרם ברולה היה עדין, לא מתוק מדי וכשהגענו לתחתית יכולנו לראות את העדות לשימוש במקל וניל אמיתי ולא בתמצית וניל, מה שמעיד על איכות החומרים במטבח.
הטירמיסו היה עדין ואורירי, האלכוהול לא השתלט על שאר הטעמים שהורגשו כולם.

לסיכום, 'טרנקווילה' מסעדה איטלקית, כשרה. הירקות 'גוש קטיף', היינות תוצרת מקומית, האיכות והטעם ללא פשרות והמחיר סביר. האוירה אורבנית 'ניו יורק סטייל' הקהל, מגוון, חובשי כיפות לצד רוקרים תל אביביים.
אנחנו מאוד נהננו וללא ספק נחזור בכדי להנות מהאוירה ולנסות את המנות האחרות.

אני רוצה להודות לשלומי, שהנעים לנו את הערב ודאג לנו לכל אורך הארוחה ולמי שבזכותו היה לנו דייט רומנטי וטעים – תודה!!

מודעות פרסומת

2 תגובות בנושא “טרנקווילה | מסעדה איטלקית כשרה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s