דוד ויוסף

2013-12-24 18.17.36אם זה נשמע לכם כמו שני מעצבים, לא לגמרי טעיתם. אמנם לא מעצבי אופנה, אלא מעצבי אוכל.
ארבע ידיים שמצליחות להביא את הבשורה!
כמה פעמים הרגשתם שבא לכם אוכל מפנק, מנחם, מושקע אבל לא בא לכם להתאמץ ולהכין לבד בבית – זה זה!!

2013-12-24 18.06.05 2013-12-24 18.06.16

כבר בכניסה למקום, הרגשתי שדוד ויוסף, זה לא 'עוד מקום' בילוי/מסעדה. המטבח הפתוח הבר המזמין והרחב, האוירה…משהו באנרגיות של המקום שמזמין להיכנס ולהתיישב (ואולי זו המארחת החביבה או אולי זה דווקא יוסף שמחייך עם העיניים הטובות שלו מעבר לבר ושואל 'מה שלומך'?)

בנוסף ל 22 מקומות על הבר יש 20 מקומות בגלריה, 24 מקומות ישיבה במרפסת החיצונית ובבר החיצוני ועוד 36 מקומות ישיבה בקומת הלאונג`.

2013-12-24 18.28.22

למנה ראשונה הוגשה מטבוחה. לכאורה, מטבוחה רגילה. למעשה, מטבוחה של בית, כזו שזרקה אותי עשרים שנים אחורה, אל המטבח של החברה הכי טובה שלי מבית הספר היסודי (בפולניה לא מבשלים מטבוחה) עצמתי את העיניים והתענגתי!

2013-12-24 18.30.09

2013-12-24 18.37.03 (1)

משם למנות הפתיחה המצויינות, שיכולות בקלות להיות מנות מנצחות גם בקיץ!
סלט אנדיב, אפשר לקרוא לו 'סלט נדיב' – אנדיב, סלק, תפוח עץ, גושי גבינת טולום קטנים ומתגנבים, אגוזי מלך, וויניגרט חרדל שעוטף את הכל. בכל נגיסה גיליתי עוד טעם ועוד מרכיב. פשוט וטעים!

2013-12-24 18.30.29

סלט מפרחי כרובית טרייה, עגבניות בצבעים שונים, כוסברה, בצל סגול, פיסטוק, טחינה ויוגורט. סלט מרענן, עם טעם לימוני עשיר, שאני באופן אישי מאוד אוהבת!!

2013-12-24 18.34.04

פופקורן שרימפס – לחובבי פירות הים, זו מנת פתיחה מומלצת!! זה המקום לומר, שהמנות בהחלט גדולות ומפנקות ויכולות להספיק לשני סועדים בקלות.

2013-12-24 18.35.17

סביצ'ה דג לבן – וינגרט מיסו, טוביקו, שומשום וגרידת תפוז. כבר אמרתי שלכל מנה יש 'טוויסט' שייחודי לה? אז למנה הזו יש פיקנטיות מעקצצת ונעימה במיוחד. אפשר לראות עד כמה המנה מורכבת, מושקעת, נדיבה, יפה מאוד וטעימה לא פחות!

2013-12-24 18.34.37סלט של פרוסות גזר, צנונית, נבטים, כוסברה, שמיר, בצל ירוק וצנוברים עם פרוסות של טונה צרובה.
צריך להוסיף?! חגיגה לחובבי הכוסברה, אני התאהבתי!

2013-12-24 19.02.21מנה גדולה ונדיבה של דג סלמון, על מצע ירקות שורש וטפנד זיתים. מה שתפס לי את העין במנת הדג זו דווקא הצלחת המיוחדת שבה הוגשה המנה. הזכיר לי צדפה.

2013-12-24 18.57.24מנת רביולי ממולא בבשר. רוטב עשיר עם רכז רימונים, אפונים ומבחר פטריות. מומלץ לנגב את הרוטב בכל נגיסה!

2013-12-24 19.30.30
2013-12-24 19.33.16

המנה הבאה הגיעה אחרי כל מה שהזכרתי עד כאן…אני רק אומר, שלא השארתי ממנה פירור….
שווארמה שוק טלה בפיתה – בצלים חרוכים, שיפקה, אריסה ביתית, כוסברה וטחינה, פשוט תאווה לחייך!!
מנת השווארמה הכי טעימה שאכלתי בחיי!! וכבר אכלתי מנות מעלפות בתורכיה ויוון…הפיתה קריספית מבחוץ ורכה כמו ענן מבפנים והשווארמה קצוצה דק דק חמה עד הביס האחרון, מינון נכון של בצל מטוגן, עגבניה קצוצה ואריסה (ממש לא הורגשה חריפות, למי שחושש)

2013-12-24 19.53.43
2013-12-24 19.54.11 (1)
שוקולד זה שוקולד, זה שוקולד….אבל כשוגשת המנה הזו פשוט אי אפשר להישאר אדיש. קולות ה 'הוווווווו' וה 'ואווווווווו' פשוט יוצאים בספונטניות כשנשפך השוקולד הנוזלי על הכדור המושלם של השוקלד וחושף את התוכן המענג שלו. הכדור מונח עם נוגט ומסביב תותים, מרנג לונדר סגלגל וקצפת. איך אפשר להגיד לא למנה כזו???

2013-12-24 19.56.20
2013-12-24 19.53.31אחרונה חביבה, קיבלה אצלי את הכתר! המלכה של הקינוחים. בתוך הכוס, תותים שיכורים ממרטיני, במכרז עוגיה קריספית ומלמעלה סורבה תותים.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s